Mottó: Hozzáértés nélkül nincs eredmény. Jól szervezettség nélkül nincs hatékonyság. Ellenállás esetén nincs se eredmény, se hatékonyság.

Tanulságos eset: J.L. Moreno, a szociometria atyja az 1950-es években egy alkalommal arra kapott megbízást az amerikai légierőnél, hogy csökkentse le a páros repülésű repülőgépek balestei statisztikáját. Nem történt képzés, nem történt műszaki fejlesztés. Mégis szignifikáns eredményt ért el, pusztán a repülővezető-párok cseréjével.

A szociometriai alakzatok figyelembe vétele a szervezeti kapcsolatok alakításában közvetlenül járul hozzá a szervezeti hatékonysághoz, ez tény. A háromdimenziós szociometria – mint szervezeti diagnosztikus és célkijelölő eszköz – három szociometriai adottság együttállásán, illetve lehető legnagyobb mértékű hasonlóságán keresztül azonosítja a szervezeti hatékonyságot. Ezek a szervezet tagjai között fennálló informális kapcsolatok, az érintett személyek által betöltött szerepek/munkakörök elvárt kapcsolódási rendszere és a munkatevékenységek jellemző földrajzi elhelyezkedése, távolsága.